Със символична първа копка започна изграждането на многоетажен паркинг в столичния

...
Със символична първа копка започна изграждането на многоетажен паркинг в столичния
Коментари Харесай

Фандъкова и председателят на СОС направиха първа копка на многоетажен паркинг в „Слатина“

Със алегорична първа копка стартира построяването на многоетажен паркинг в столичния регион „ Слатина “ до пазара „ Ситняково “. Кметът на София Йорданка Фандъкова и ръководителят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев дадоха началото на плана. 

 

Многоетажното оборудване ще бъде на две равнища. На първото равнище ще има паркинг и товарна зона с 49 места, рампа за зареждане на зеленчуков бранш. Второто равнище ще е междинно и ще спомага за обиране на денивелацията на терена. То ще бъде с 19 паркоместа, 16 от тях са планувани за зарядни станции за електрически коли.

 

Паркингът се построява от общинските пазари с финансовата поддръжка на " Фонд за градско развиване ", изясни кметът Фандъкова. По думите ѝ Георги Георгиев е приел драговолно програмата за създаване на етажни паркинги в кварталите и е провел цялата процедура. По този метод може да се реши един от най-сериозните проблеми в кварталите, а точно неналичието на паркоместа, разяснява кметът.

 

Това е пътят - готови планове, обезпечено финансиране и по-късно работа и надзор, сподели Фандъкова и добави, че с изключение на, че е функционален, паркингът ще бъде и доста хубав - с към 160 места, дружно с две зали за фитнес, спортна площадка и зала за събития.

 

Третото равнище ще бъде обособено за зала за събития, т.е. ще може да се употребява за културни събития, да бъде наемано, тъй че да оживим това пространство, разяснява Георги Георгиев. 

 

Близо 500 са новите паркоместа в регионите „ Надежда “ и „ Слатина “, които ще има, когато приключим двата паркинга в тези региони, сподели Георгиев. По думите му са доста напреднали с изграждането на паркинга в регион " Надежда ".  С тези два плана ще има издигнати близо 4000 паркоместа на територията на столицата, посочи той. 

 

Хората от квартала одобриха доста задушевно концепцията, направихме две публични разисквания, те сложиха условията по какъв начин да наподобява паркингът, а главното, което го разграничава от другия паркинг е, че тук ще имаме функционална спортна площадка на последния етаж, нещо, което в София досега няма, изясни Георгиев. 

 

Проектът за паркинга в " Слатина " три пъти е минавал разискване в Столичния общински съвет (СОС), с цел да бъдем през днешния ден на първа копка, уточни Георгиев. Той изясни, че една част от парите са лични средства на пазарите, което демонстрира, че те се ръководят добре.

 

Основната ни задача е хората, които живеят тук, да имат опция да паркират колите на новия паркинг, вместо на улиците. Паркингът няма да бъде безвъзмезден, само че цените ще са търпими и сравними с останалите, разясни още той. 

 

Председателят на СОС сподели, че работят общо по пет плана за паркинги в София. Първият е с частни вложения при бул. " Г.М Димитров ", само че един от някогашните регионалните шефове на София съумя да сътвори спънки, уточни Георгиев. Вторият, който е в напреднала фаза и тече конкурс, е в регион „ Младост ". За третия - паркига до МБАЛ „ Княгиня Клементина “, има тъжби от жители, уточни Георгиев. 

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР